Verslag KAA Gent Ladies U9 – Laarne-Kalken U9

logo ladiesKAA GENT LADIES U9 – LAARNE-KALKEN U9 (29/11/2014): 4 – 11

Onze meisjes staan weer paraat voor een wedstrijd tegen Laarne-Kalken. Scheidsrechter van dienst is Jurgen Geldhof (prima gefloten, trouwens). De ploeg van onze tegenstander is wel gewijzigd t.o.v. vorige keer. Het zijn bijna allemaal andere spelers. Hetzelfde geldt voor de trainer.

We zijn deze keer met negen, waardoor we met twee teams op het veld kunnen spelen. Charlotte staat in doel. Team 1 (T1) bestaat uit Nora Blancke, Tessa Geldhof, Marlies Heggerick en Jamina Lesaffre. Team 2 (T2) bestaat uit Pippa Carlton, Marie Degroote, Jenna Piessens en Stien Vandeplas.

T1 start het eerste kwartier. De jongens tonen onmiddellijk dat ze vroeg willen scoren. De eerste gevaarlijke actie komt van de boys van Laarne. De eerste hoekschop resulteert ook direct in een goal. 0-1 voor Laarne (2’). Onze Ladies reageren met een mooi schot van Nora, gepakt door de keeper (7’). Laarne blijft gevaarlijk, met als gevolg de 0-2 in de 9e minuut. Tom wisselt alle veldspeelsters. T2 komt op het veld. De meisjes incasseren in de 10e minuut de 0-3 en even later is het ook 0-4 (12’). Daarna herstellen de meisjes het evenwicht en blijft het 0-4 tot het einde van het eerste kwartier.

T1 start het tweede kwartier, maar krijgt al onmiddellijk een tegendoelpunt te verwerken (0-5 – 16’). Onze meisjes houden stand, maar kunnen de Laarnse doelman ook niet het vuur aan de schenen leggen. Charlotte staat verschillende keren paraat. In de 23e minuut komt T2 op het veld. Enkele minuten later stuurt Stien Pippa in de diepte. Het harde schot van Pippa wordt toch nog gepakt door de keeper. In de 30e minuut wil Charlotte de bal wegtrappen, maar ze mist en de bal rolt in doel. 0-6 dus. Even terloops: Charlotte heeft een prima wedstrijd gekeept.

De meisjes gaan rusten met een 0-6 achterstand. De verslaggever van dienst viel het op dat sommige meisjes met te weinig vertrouwen voetbalden. Dat is helemaal niet nodig. Ze kunnen allen prima voetballen, ook tegen jongens.

Tom heeft onze meisjes tijdens de rust ook gemotiveerd, want het derde kwartier start alleszins beter (opnieuw met T1). Onze meisjes laten zich niet doen in de duels. Marlies en Tessa gaan verbeten de confrontatie aan met het andere geslacht. Jammer genoeg slagen de jongens er opnieuw in om snel te scoren (32’). In het midden van het derde kwartier wordt er opnieuw gewisseld en ook het tweede team houdt goed stand. Charlotte tovert nog een schitterende redding uit haar mouw, maar toch moet ze zich op het einde van het 3e kwartier nog 2 keer gewonnen geven (0-8 en 0-9 in de 42e minuut). Jenna en Pippa reageren met goed geplaatste schoten, maar de Laarnse keeper staat opnieuw paraat.

Het laatste kwartier start met een goed schot van Jamina, maar de bal wil er niet in. Aan de overkant weten de jongens de weg naar het doel wel staan (0-10 in de 48e minuut, 0-11 twee minuten later). Nu is het genoeg geweest, denkt Nora en met een mooie rush en dito schot zorgt ze voor de 1-11 in de 51e minuut. Dan is het tijd aan T2 om een vervolg te breien aan de remonte. Eerst moet Charlotte nog tweemaal paraat staan, maar daarna is het alleen maar Ladiesvoetbal dat de klok slaat. In de 54e minuut zet Marie zit goed door op links en de 2-11 is een feit. Drie minuten later verovert Stien de bal en bereikt Marie. Die aarzelt niet: 3-11. En nog is het niet gedaan. Na een vrije trap van Jenna belandt de bal bij Pippa en die schiet in één tijd binnen: 4-11 (58’). Haar eerste doelpunt voor KAA Gent Ladies. In de laatste twee minuten vervangt Nora nog Marie en kan ze twee schoten lossen binnen het kader, maar de Laarnse keeper vond het welletjes. 4-11 is dus de eindstand.

KAA Gent Ladies U9 speelde met: Nora Blancke, Pippa Carlton, Charlotte Cauwels, Marie Degroote, Tessa Geldhof, Marlies Heggerick, Jamina Lesaffre, Jenna Piessens en Stien Vandeplas