Verslag FC Destelbergen – U9 Ladies (6 dec. 2014)

logo ladies

VERSLAG DESTELBERGEN – KAA GENT LADIES U9 (06/12/2014): 19 – 1

6 december, de dag van de heilige Nicolas, start met een zonnige, blauwe hemel. Helaas is Destelbergen niet van plan om Sinterklaascadeaus te geven, te beginnen met hun veld. Het voetbalveld is meer een akker, vol modder. Ideaal voor de kleine, vinnige jongens van Destelbergen, maar in het nadeel van onze meisjes, die zo’n modderig veld niet gewend zijn.

Er zijn opnieuw veel Gentse supporters aanwezig (meer dan bij de thuisploeg) en ook onze meisjes zijn talrijk aanwezig: negen. Het zijn dezelfde negen meisjes als vorige week en dus splitst Tom hen opnieuw in 2 ploegen.
Tessa verdedigt het doel. Nora, Marie, Pippa en Jamina vormen T1. Charlotte, Jenna, Marlies en Stien vormen T2.

De afgevaardigde van Destelbergen ‘speelt’ scheidsrechter. Onze meisjes starten onmiddellijk fel. De Ladies voetballen enthousiast vooruit. Jammer genoeg is de eerste actie van de jongens direct prijs: 1-0 (2’). De jongedames zijn niet van hun melk en reageren gepast. Een goed schot van Nora wordt gered, maar na een individuele actie kan Marie de verdiende gelijkmaker binnen prikken (1-1). Tessa moet zich in de volgende minuten meermaals onderscheiden met goede reddingen, maar na een counter slaat Destelbergen toch toe, 2-1 na vijf minuten.

In het midden van het eerste kwartier wordt naar gewoonte gewisseld. De scheids laat zich dan van zijn mindere kant zien. Hij moedigt de Destelbergen-spelers aan en ziet tweemaal Destelbergs hands door de vingers. Het tweede hands zorgt zelfs voor de 3-1, hoogst ongelukkig dus. Gelukkig zal de scheidsrechter in de rest van de wedstrijd iets neutraler leiden.

De meisjes verliezen even de moed, want ze reageren niet meer zo vinnig op de aanvallen. De 4-1 en de 5-1 zijn het logische gevolg.

Het tweede kwartier probeert T1 de jongens af te stoppen. Die van Destelbergen denken daar anders over en een perfect getrapte hoekschop wordt in één tijd binnengewerkt: 6-1. Niet veel later staat ook de 7-1 op het bord. Tessa heeft er genoeg van en pakt uit met enkele wonderbaarlijke reddingen.

Na de 8-1 en de 9-1 probeert T2 weerwerk te bieden. Goede schoten van Charlotte en Stien stuiten op een solide keepende jongen. Een trap van Jenna gaat rakelings naast. Ook Marlies doet haar duit in het zakje met een mooie streep richting doel. Tessa keept ondertussen stevig verder. De meisjes hebben pech dat een geloste bal tot de 10-1 leidt.

Het derde kwartier noteren we al onmiddellijk een schitterende redding van Tessa. Nora, Marie, Pippa en Jamina gaan stevig in duel en we noteren zeven minuten lang geen tegendoelpunt. De 11-1 komt er in de 37e minuut.
Onmiddellijk daarna wordt er gewisseld en ook T2 gaat op dit elan verder. Charlotte, Jenna, Marlies en Stien winnen meer duels. De 12-1 komt er uiteindelijk toch. Idem dito voor de 13-1. Dat doelpunt komt er op een identieke manier als de 6-1 (hoekschop op dezelfde manier getrapt, dezelfde jongen op dezelfde plaats trapt hem van dichtbij binnen).
Vlak voor het affluiten van het 3e kwartier trappen de jongens nog een bal tegen de netten: 14-1.

Na het derde kwartier moet ondergetekende (en ook Stien) vertrekken. In het vierde kwartier volgen er nog vijf doelpunten, jammer genoeg telkens van Destelbergen. 19-1 is de eindstand.

KAA Gent Ladies U9 speelde met: Nora Blancke, Pippa Carlton, Charlotte Cauwels, Marie Degroote, Tessa Geldhof, Marlies Heggerick, Jamina Lesaffre, Jenna Piessens en Stien Vandeplas

SVDP