Verslag Sint-Denijs – KAA Gent Ladies U9: 17 – 3; 28 september 2014

logo_kaagentladies_400x400

Verslag Sint-Denijs – KAA Gent Ladies U9: 17 – 3
28 september 2014


Het is vandaag de eerste wedstrijd van de herfst voor onze Ladies, maar de weergoden zijn ons zeer goed gezind. Onder een stralende ochtendzon mogen onze meisjes een wedstrijdje spelen tegen de jongens van Sint-Denijs. De jeugd van Sint-Denijs heeft een goede voetbalreputatie, dus we zijn benieuwd.

Aangezien onze meisjes allemaal veldspelers zijn, wordt er opnieuw geroteerd in de goal. Charlotte zal vandaag het doel verdedigen. Charlotte is duidelijk een keepster met het betere voetenwerk, want in de loop van de wedstrijd zal ze heel wat ballen uit haar doel halen, met haar voeten.

De eerste zes minuten maken de jongens van Sint-Denijs duidelijk dat ze de weg naar het doel kennen. We moeten 4 tegengoals noteren. Tessa weet gelukkig ook de weg naar het doel. 4-1 na 6 minuten dus.

De partij gaat dan meer gelijk op, met o.a. een dubbele redding van Charlotte. Toch slagen de Sint-Denijsjongens er in nog een vijfde keer te scoren in het eerste kwartier. De bal wordt onnodig naar het midden van de verdediging gepast, met alle gevolgen van dien. Sint-Denijs heeft de bal maar binnen te trappen.

Het tweede kwartier start met Ramata, Tessa, Marie en Marlies als veldspeelsters. Tessa speelt zich in de kijker met haar goede interventies en Charlotte met haar puike redding. Marie kan op snelheid doorgaan en stuurt Marlies diep. De verdediging van Sint-Denijs krijgt de bal niet weg en Ramata knalt de bal mooi binnen. 5-2!

In de volgende actie snijdt Sint-Denijs door het midden. Charlotte redt perfect. Onze meisjes gaan terug in de aanval, maar de jongens verdedigen goed. In de counter maken ze 6-2. Sint-Denijs blijft gevaarlijk, maar Charlotte staat paraat.

Nora en Jamina komen in de plaats van Ramata en Marlies, maar het is Sint-Denijs dat kan scoren na een aanval op de linkerflank. Onze meisjes laten zich niet doen. Charlotte stuurt Nora diep, maar die komt iets te kort. In de volgende minuten verliezen de meisjes even hun concentratie. Sint-Denijs versnelt met de 8-2 tot gevolg. Een beetje later trapt Charlotte de bal in de voeten van een jongen, die niet aarzelt: 9-2.

Het einde van de eerste helft is voor onze meiden. Marie gooit in en bereikt Nora. Die trapt staalhard binnen. 9-3 en een zeer mooi doelpunt. Nora krijgt er niet genoeg van. Haar afstandsschot gaat rakelings naast.

Na de rust komen Ramata en Marlies in plaats van Marie en Tessa. Een goede inworp van Marlies bereikt Jamina die mooi past naar Ramata. Een mooie actie van de meisjes, weliswaar zonder doelgevaar. Mede dankzij de goede interventies van Nora en Jamina blijft de 9-3 lange tijd op het (fictieve) scorebord staan. De tiende tegengoal komt er op een ongelukkige manier. Een hoekschop van de jongens wordt hoog geschoten en belandt via Charlotte in doel. Daar kon Charlotte niets aan doen.

Kort daarna scoren de jongens de 11-3, nadat Nora opeens alleen stond tegen 3 aanvallende jongens. Onze meisjes reageren met een vrijtrap, genomen door Jamina. De doelman van Sint-Denijs geeft echter geen krimp.

Tessa en Marie komen in de plaats van Nora en Jamina en ze zorgen al onmiddellijk voor een mooie actie. Ramata past naar Tessa die mooi doorpast naar Marie. Die schiet op doel, maar de doelman staat opnieuw pal.

Dan volgt opnieuw een dipje bij de meisjes. De bal in het centrum geraakt niet weg en de 12-3 is een feit. Ook de 13-3 wordt te gemakkelijk weggegeven.

De meisjes herpakken zich. Tessa verdedigt goed en Marie zorgt voor een mooie aanvallende actie, gered door de keeper. Ramata schiet even later op doel. De keeper pakt de bal.

Ramata en Marlies mogen eventjes rusten. Jamina en Nora komen in hun plaats.

Het vierde kwartier begint met een afstandsschot van Marie, gepakt door de keeper. Sint-Denijs pakt ook uit met een afstandsschot: 14-3.

Charlotte en Nora behoeden ons in die fase voor erger. Met een lucky shot krijgen de jongens nog een bal in onze netten. Onze ladies geven blijk van een groot doorzettingsvermogen en laten zich niet doen. Marie zet twee jongens in de wind en haalt fantastisch uit. De keeper van Sint-Denijs moet alles uit de kast halen om haar schot te pareren.

Ramata en Marlies komen in de plaats van Marie en Tessa. Een snelle uittrap van Sint-Denijs zorgt echter al snel voor de 16-3. Ramata staat in de spits haar vrouwtje, want ze stoort prima, met zelfs een Gentse hoekschop tot gevolg. Helaas is de hoekschop ongevaarlijk. Bij Sint-Denijs loert er wel gevaar in de vorm van de ‘blonde pijl’ (een pijlsnelle jongen met blond haar, nvdr). De blonde pijl snelt zowat iedereen voorbij, maar onze blonde doelvrouw laat zich niet doen. Charlotte pakt uit met een schitterende redding in twee tijden.

Op het einde van de wedstrijd krijgen we de bal niet weg voor ons eigen doel en de eindstand staat op het (nog altijd fictieve) bord: 17-3.

Speciale vermeldingen:

• Bij de strafschoppen zijn we de jongens wel de baas. Vijf van de zeven speelsters schieten de bal keihard binnen. De tien jongens van Sint-Denijs schieten er maar vier binnen. Goed zo, dames!

• Verschillende meiden zijn gegroeid in deze wedstrijd. Ze lieten zich niet meer doen door de jongens!

• De meisjes zijn tot het einde van de wedstrijd blijven strijden voor elke bal. Het is mooi om te zien dat onze meisjes nooit opgeven. That’s the spirit!

Onze moedige KAA Gent Ladies U9 waren vandaag: Nora Blancke, Charlotte Cauwels, Marie Degroote, Ramata Demba, Tessa Geldhof, Marlies Heggerick en Jamina Lesaffre.

SVDP