Persbericht uit de Gentenaar van 23 juli

Uit “De Gentenaar” van 23 juli (http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/cnt/dmf20140722_01187776):
logo_kaagentladies_150

Maandag werd de ploeg van AA Gent Ladies onder leiding van coach Jurgen Vernaillen op het Sint-Baafsplein voorgesteld. Vijf meisjes moesten forfait geven. Isabelle Iliano, Sheryl Merchiers, Margaux Van Ackere, Elien Van Wynendaele en Pauline Windels waren met de nationale U19 op het EK in Noorwegen actief.

Dominique Reyns (voorzitter afdeling vrouwenvoetbal AA Gent) stelde met trots heel wat nieuwkomers voor. Zij moeten het vertrek van Jassina Blom, Kay Cuvelier (beiden naar Club Brugge), Evy De Smedt (Eendracht Aalst), Jolien Varewyck (SV Zulte Waregem) en Nina Vindevoghel (nog geen nieuwe club) compenseren. Er werden met de 22-jarige Liv Aerts (spits van Fortuna Sittard en topschutter in Topklasse Nederlandse competitie) en de 19-jarige Sylvana Tieleman (CTO Amsterdam) twee Nederlandse meisjes aangetrokken. Er komen met Sheryl Merchiers, Chiara Steyvers en Chloé Vande Velde drie speelsters van SV Zulte Waregem over.

De zeven andere nieuwkomers zijn Ellen Gillis (Eendracht Aalst), Maëlis Henneuse (FC Ath), Amber Maximus (Sparta Petegem), Tina Van Der Auwera, Anke Langeraert, Anouk Bonnarens (allen van WB Sinaai-Girls) en Julie Van Gysel (Sporting Anderlecht). Jenny Claes werd aangesteld als persverantwoordelijke van AA Gent Ladies.

De Buffalo’s komen voor het tweede opeenvolgende seizoen in de BeNe League uit. Een zorgeloos seizoen doormaken en veel ervaring opdoen, zijn de twee belangrijkste doelstellingen.

HetNieuwsblad_23072014_AAGent_.pdf