Persbericht KAA Gent Ladies

PERSBERICHT:
KAA GENT LADIES: KLAAR VOOR HET NIEUWE SEIZOEN

 

Vijf speelsters van KAA Gent Ladies zochten andere oorden op voor het seizoen 2014-2015: Jassina Blom (Club Brugge), Kay Cuvelier (Club Brugge), Evy De Smedt (VC Dames Eendracht Aalst), Jolien Varewyck (SV Zulte-Waregem) en Nina Vindevoghel (nog niet bij een andere club aangesloten).

KAA Gent Ladies bleef echter niet bij de pakken zitten en was toch wel actief op de transfermarkt. Men trok vooral jonge en ambitieuze meisjes aan, die passen in een familiale club als KAA Gent Ladies.

Van bij onze Noorderburen werden twee talentvolle speelsters aangetrokken:

– Liv Aerts: 22 jaar. Spits van Fortuna Sittard (Topklasse Nederlandse competitie), waar zij vorig jaar topscorer was. Zij heeft 3 jaar ervaring in de Topklasse en is een oud-speelster van Roda JC. Ze speelde tot haar 15jaar de bij de jongens van ADVEO. Liv heeft een neus voor doelpunten en is pijlsnel.
– Sylvana Tieleman: 19 jaar. Rechtsvoetige aanvallende verdedigster die ook het doel weet staan. Zij komt over van CTO Amsterdam (Ajax). Sylvana speelt of links- of rechtsbuiten, maar is rechtsvoetig.

 

Drie talentvolle speelsters kwamen over van 1ste Nationaler Zulte-Waregem:

– Sheryl Merchiers: 17 jaar. Heeft haar opleiding bij de jongens van Horebeke doorlopen en maakte vorig seizoen voor het eerst kennis met het damesvoetbal bij 1ste Nationaler Zulte-Waregem. Behoort tot de selectie van de Belgische Nationale U19. Speelt op de linkerposities.

 

– Chiara Steyvers: 17 jaar. Jonge centrale speelster. Heeft ook heel wat nationale selecties op haar palmares staan. Straalt rust uit in haar spelen. Heeft haar opleiding genoten bij de jongens van Volkegem.
– Chloé Vande Velde: 17 jaar. Begonnen in 2de Nationale bij Zulte-Waregem maar al snel de stap naar 1ste Nationale gemaakt. Aanvallend ingesteld en technisch en fysiek sterk. Heeft haar opleiding volbracht bij de jongens van Zevergem. Is een vaste waarde bij de Belgische Nationale U17.
Er werden nog enkele andere jonge toptalenten aangetrokken:

– Ellen Gillis: 18 jaar. Werd al een tijdje gevolgd door KAA Gent Ladies. Ellen heeft heel wat ervaring in 1ste en 2de Nationale. Ze komt over van VC Dames Eendracht Aalst, waar ze een vaste stek had. Ze is een jeugdproduct van Sint-Gillis. .

 

– Maëlis Henneuse: 16 jaar. Trainde vorig seizoen al een half seizoen mee met de Bene League ploeg van KAA Gent Ladies en staat zeker haar mannetje. Komt over van de Nationale U16 bij de jongens van Ath. Maelis is zowel links- als rechtsvoetig.
– Amber Maximus: 17 jaar en aanvallend ingesteld. Komt over van de jeugd bij Sparta Petegem, waar zij vaste waarde was bij de Nationale U17 jongens. Is ook een vaste waarde bij de Belgische Nationale U17.

Maar er werd ook voor al meer ervaren speelsters gekozen:

– Anke Langeraert: 21 jaar. Doelvrouw. Ondanks de nog jeugdige leeftijd toch al heel wat ervaring op 1ste Nationale-niveau bij Waasland Beveren-Sinaai Girls. Anke doorliep ook heel wat nationale jeugdselecties. Ze komt terug uit een zware knieblessure.
– Anouk Bonnarens: 22 jaar. Harde centrale verdedigster met ook heel wat ervaring in 1ste Nationale. Komt over van Waasland Beveren-Sinaai Girls. Anouk zorgt voor gestalte in de Gentse verdediging.

 

– Tina Van der Auwera: met haar 28 jaar wordt zij de ancien van de ploeg. Speelt al heel lang in 1ste Nationale en komt eveneens over van Waasland Beveren-Sinaai Girls. Zij brengt dus heel wat ervaring mee. Tina is een linksvoetige verdedigster/middenvelder.

 

– Julie Van Gysel: 21 jaar. Komt over van RSC Anderlecht. Julie is een echt Anderlecht-product en een oude gekende van trainer Jurgen. Ze kan fungeren als centrale middenvelder of verdediger.

 

De speelsters van KAA Gent Ladies worden voorgesteld op het Sint-Baafsplein, tijdens de Gentse Feesten op maandagavond 21 juli om 18u30 (voordat de Heren van KAA Gent op het toneel verschijnen). Zullen er die avond zeker niet bij zijn: de 5 (!) Buffalo’s die momenteel ons land vertegenwoordigen tijdens het EK U19 in Noorwegen: Isabelle Iliano, Sheryl Merchiers, Margaux Van Ackere, Elien Van Wynendaele en Pauline Windels.

Jenny Claes (e-mail: jennyclaes.jc@gmail.com, tel: 0471 67 75 39) werd aangesteld als persverantwoordelijke binnen KAA Gent Ladies.

 

Dominique Reyns
Directeur Afdeling Vrouwenvoetbal KAA Gent

(met foto’s van de speelsters: persbericht18072014.pdf)